péntek, január 19, 2007

NÉZZ RÁM!!!!!

Vidám hangulatú és meglepetésekkel teli tánc volt tegnap, nem is tudom hol kezdjem.....
Talán a pezsgőnél és az ingyen-vacsoránál:)

A tánc kezdete előtt a büfésnéni (Zsuzsa) elköszönt, és otthagyta nekünk a büfé megmaradt szendvicseit, mondván, hogy pénteken nincsen nyitva a büfé, és nem szeretné kidobni azokat. Hurrá! A vacsora megoldva!

Alig kezdtük el a táncolást, amikor hirtelen Balázs megkért, hogy egy pillanatra állítsam meg a zenét, de addigra már a torta Angelika kezében volt, és hát majdnem lemaradtam...
Boldog születésnapot kívánok Angelikának még egyszer, nagyon köszönjük a pezsgőt és az aprósüteményt, nagyon kedves volt Tőled! Ettől valahogy mindenkinek egy picit szélesebb volt a mosolya tegnap....:))

Ismétlésnek szántuk az alábbi táncot, mert a Hanukai maratonon a koktélok mellett már egyszer megtanítottuk, de teljesen újként hatott, sebaj:

  • Shufni (Nézz rám, arabul) 1993 kör, Israel Yakovee

Igyekeztünk minél változatosabb tánclistát összeállítani, és sajnos ennek következtében néhány "örökzöld" nem került bele a repertoárba, mint pl. Amarin, Al Salsalim, At Oti Shofetet, stb. Ezért elnézést kérünk, legközelebb pótoljuk. :)

csütörtök, január 18, 2007

(E-mail)

Én - Csütörök
Te - Csütörsz
Ő - Csütör
Mi - Csütörünk
Ti - CSÜTÖRTÖK...
...a többiek meg táncolnak :-) Ma este is 7-től!
Remélem találkozunk!

HBPTT
--
------
http://horabp.blogspot.com

kedd, január 16, 2007

A hét fője

A már megszokott forgatókönyv szerint ezt az estét is a kezdő táncok tanulásával kezdtük, ahol (nagy örömömre) sok új és mosolygós emberrel találkozhattunk. :-) Az alábbi táncokat tanultuk/ismételtük:
  • Balada Lamaayan (Ballada a forráshoz, Shlomo Maman, 1983)
  • Kleizmer (Klezmer, Yo'av Ashriel, 1970)
  • Erev Ba (Jön az este, Yo'av Ashriel, 1960)
  • Mocher Prachim (Virágárus, Israel Yakovee, 1973)
Majd egy rövid szünet után fokozatosan gyorsult a tempó. A haladón pedig a múlt csütörtöki tánc került ismétlésre:
  • Kumu Naale (Emelkedjünk és menjünk fel*, Avner Naim, 1995)* Sokan kétségbe vonták, hogy egy ilyen rövid héber kifejezés nem jelenthet ennyi mindent, de aki kívánja, annak adunk egy különórát héber nyelvből, és kielemezzük ezt a kifejezést. ;-)