péntek, október 27, 2006

Sortánc és Gadi őrület :))

A mostani sortáncos részt kicsit később kezdtük ugyan, de nagyon sok rég elfeledett táncot próbáltunk feleleveníteni az újak mellett: pl. Yesh li, Kan noladeti, Selibabi (Ez már akár a Gadi őrület kezdetének is betudható), Boro Boro, Koparoche, Torero, Arebaba, és a maratonon tanított Chori Chori.

Azután a szokásos módon kezdődött a táncház, de már akkor benne volt a levegőben, hoyg ez nem egy szokványos este lesz....:)))Egy-két bemelegítő tánc után megkezdtük a maratonon tanított táncok ismétlését, azok közül átnéztük az Eretz achatot, és a Ba Min Hashtikát, a többi tanult táncot pedig eltáncoltuk.
A Shtikával kapcsolatban volt egy rövid Avi Levy blokk, néhány táncát eltáncoltuk egymás után (pl. Olam Male Ahava, A faluban éjszaka).
A maratonon nem tanítottunk Gadi Bitton által készített táncot(tervben volt), de a fényképét eltettük a listával együtt, és amikor az ő tánca jött, akkor felmutattam a fotót. És egyszer csak előkerült egy A3-as naygságú fotó abból a piciből, és innentől nem volt visszaút....:)
Egy rögtönzött "brain-storming" módszerrel összeszedtük a körtáncait és Gyuri egymás után bepakolta az általunk ismerteket a listába. Mivel fárasztó lett volna minden táncnál felmutatni a képet, ezért a kör közepére letettük, és "körbetáncoltuk" a mosolygós arcát....:)
Sokaknak okozott néhány tánccal meglepetést, hogy "nahát, ez is az ő tánca", nem is beszélve arról, hogy hányszor nyert koreográfia versenyt Karmielben (pl. Echad 2005-ben). Csak egy rövid felsorolás hirtelen: Darkenu, Sof Haolam Smola, Im Tirzi Lada'at, Rokdim Vesharim, Chagigaya, Chalomot, Ten Li Batarbuka, Shalom Veahava, Echad, Chamsa, kedvenc Hertzelünk:), Tirkedi, Tehila, Or Chadash, hey-hey hát a Salamati is....

Hát ilyen volt a csütörtök...Hétfőn foly. köv.

csütörtök, október 26, 2006

(E-mail) Csütörtökön tánc, ha nem, utcára vonulunk!

Hello!

A maraton után szerettünk volna, de azt tüntetők, a rendőrök és a könnygáz megakadályozta, hogy eljussunk a Bálintig. (egy pár vállalkozó ember ennek ellenére odajutottak.. - Köszönjük a kitartást)

De ma nincs semmi rossz előjel, így este 6kor a sortáncokkal, 7től a többi tánccal találkozunk...

GYERTEK!!!!
Lesz egy kis maraton-fotónézegetés... :)


HBT
Ui.: Tessék blogot olvasni, és a megfelelő helyen hangot adni a véleményeknek, megjegyzéseknek....
--
------
http://horabp.blogspot.com

Mazsi és GADI :)

Bosem Tzarfati - Ugrál!


Bosem Tzarfati - Francia Parfüm
A vidón a koreográfus, DUDU BARZILAY látható.

Sajnos a vidó ugrál, de most csak ez volt elérhető :)

kedd, október 24, 2006

Da Maraton - Avagy így mulat a hórás

Eljött a nagy nap. Lassan, de biztosan felkelt a nap, előkészültünk, díszítettünk, gyülekeztünk, aztán egy kicsit késve (dél körül) megkezdzük Nóri vezetésével a bemelegítést (idegenül: WARM UP). Miután az összes izom teljesen lazává vált, megkezdtük azt a sok-sok táncot megtanulni, eltáncolni, ami csak belefért. (A tanult táncok listája a bejegyzés alján található). A nap közepén már úgy voltunk, hogy két csapatra szakítottuk a táncoló tömeget, és külön-külön tanítottunk Mazsival. Így mindenki találkozott egy igazi jemeni tánccal és egy eredeti dobszólos muzsikával. Jó sokat táncoltunk, de azért még Balázs is tanított egy-két izgit. Ezenkívül tomboláztunk (Kriszta!Gratulálunk a telefonhoz, majd hívj minket sokat :) ), illetve bohóckodtunk. Ez a bohóckodás nem volt más, mint egy-két játék. Aki ott volt emlékszik, írásban az elmény nem visszaadható. (Talán majd a fényképek segíteni fognak)
JAJ. A lényegről nem is beszéltem:
FULL SECURITY!!! - vagyis teljes biztonságban voltunk.
Ugyanis az operában vasárnap nagy protokoll buli volt, és a védelmükre kirendelt kb 500 rendőr, mind a Révay utcában várta a bevetési parancsot. Nem került rá sor. 6kor fogták magukat és elmentek. Mi becsülettel táncoltunk tízig, majd az összeesés határán (tisztelet a kivételnek) hazamentünk.

Ez volt a maraton.
KEZDŐK: MIÉRT NEM JÖTTETEK? HIÁNYOLTUNK ÁM!!!

A tanult táncok:
  • Eretz Achat (Egy ország, Eyal Levi, 1992, kör)
  • Hora Yain (Hora Bor, Shlomo Maman, 1982, kör)
  • Achay Bnei Teiman (Én jemeni testvérem, Sefi Aviv, 1993, kör)
  • Tarbuka (Tarbuka, Shmulik Gov Ari, 1995, kör)
  • Bosem Tzarfati (Francia parfüm, Dudu Barzilay, 2006, páros)
  • Ba Min Hashtika (A csendből jön, Avi Levy, 2006, kör)
  • Chayav Lamut alay (Halálig kell szeretned, Dudu Barzilay, 2003, kör)
  • Chori Chori (Lopva titkon, Aviv Ben Ishay, 2004, sor)