péntek, október 27, 2006

Sortánc és Gadi őrület :))

A mostani sortáncos részt kicsit később kezdtük ugyan, de nagyon sok rég elfeledett táncot próbáltunk feleleveníteni az újak mellett: pl. Yesh li, Kan noladeti, Selibabi (Ez már akár a Gadi őrület kezdetének is betudható), Boro Boro, Koparoche, Torero, Arebaba, és a maratonon tanított Chori Chori.

Azután a szokásos módon kezdődött a táncház, de már akkor benne volt a levegőben, hoyg ez nem egy szokványos este lesz....:)))Egy-két bemelegítő tánc után megkezdtük a maratonon tanított táncok ismétlését, azok közül átnéztük az Eretz achatot, és a Ba Min Hashtikát, a többi tanult táncot pedig eltáncoltuk.
A Shtikával kapcsolatban volt egy rövid Avi Levy blokk, néhány táncát eltáncoltuk egymás után (pl. Olam Male Ahava, A faluban éjszaka).
A maratonon nem tanítottunk Gadi Bitton által készített táncot(tervben volt), de a fényképét eltettük a listával együtt, és amikor az ő tánca jött, akkor felmutattam a fotót. És egyszer csak előkerült egy A3-as naygságú fotó abból a piciből, és innentől nem volt visszaút....:)
Egy rögtönzött "brain-storming" módszerrel összeszedtük a körtáncait és Gyuri egymás után bepakolta az általunk ismerteket a listába. Mivel fárasztó lett volna minden táncnál felmutatni a képet, ezért a kör közepére letettük, és "körbetáncoltuk" a mosolygós arcát....:)
Sokaknak okozott néhány tánccal meglepetést, hogy "nahát, ez is az ő tánca", nem is beszélve arról, hogy hányszor nyert koreográfia versenyt Karmielben (pl. Echad 2005-ben). Csak egy rövid felsorolás hirtelen: Darkenu, Sof Haolam Smola, Im Tirzi Lada'at, Rokdim Vesharim, Chagigaya, Chalomot, Ten Li Batarbuka, Shalom Veahava, Echad, Chamsa, kedvenc Hertzelünk:), Tirkedi, Tehila, Or Chadash, hey-hey hát a Salamati is....

Hát ilyen volt a csütörtök...Hétfőn foly. köv.

Nincsenek megjegyzések: